nieuws

Deltares onderzoekt methoden palentest

bouwbreed

Deltares vergelijkt deze week in Waddinxveen twee methoden om het draagvermogen van funderingspalen te testen. De eerste is de zogenoemde statische methode waarbij de belasting op de paalkop steeds verder wordt opgevoerd, door er bassins met water op te plaatsen.

Deltares vergelijkt deze week in Waddinxveen twee methoden om het draagvermogen van funderingspalen te testen. De eerste is de zogenoemde statische methode waarbij de belasting op de paalkop steeds verder wordt opgevoerd, door er bassins met water op te plaatsen.
De tweede methode, statnamic, gaat veel sneller. Daarbij wordt een aantal korte klappen op de paalkop uitgeoefend door onder een soort heiblok een brandstof te ontsteken. Daarbij wordt de reactie van de paal geregistreerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels