nieuws

Dag van Architectuur:tijdelijk ecologisch huis

bouwbreed

Een tijdelijke ‘woning’ die op ecologische leest is geschoeid. Zes architecten gingen met dit thema aan de slag. De wedstrijd is georganiseerd door architectuur­centrum Bouwhuis ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur/Triënnale die zaterdag in Apeldoorn op het programma staat.De gebruikte materialen moeten zo zijn ontworpen dat ze ‘teruggeven kunnen worden aan de natuur’ of hergebruikt in een nieuw ontwerp. De jury koos MTB Architecten, Artec Architecten, GSG Architecten, A2 Architecten, Inbo Architecten en Witteveen Architecten uit om de plannen in de praktijk te brengen. A2 Architecten komtmet het ontwerp ‘de windwijzer’, een bouwwerk dat door zijn vormen de windwijzer in de nok altijd met de wind meedraait.

Een tijdelijke ‘woning’ die op ecologische leest is geschoeid. Zes architecten gingen met dit thema aan de slag. De wedstrijd is georganiseerd door architectuur­centrum Bouwhuis ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur/Triënnale die zaterdag in Apeldoorn op het programma staat.De gebruikte materialen moeten zo zijn ontworpen dat ze ‘teruggeven kunnen worden aan de natuur’ of hergebruikt in een nieuw ontwerp. De jury koos MTB Architecten, Artec Architecten, GSG Architecten, A2 Architecten, Inbo Architecten en Witteveen Architecten uit om de plannen in de praktijk te brengen. A2 Architecten komtmet het ontwerp ‘de windwijzer’, een bouwwerk dat door zijn vormen de windwijzer in de nok altijd met de wind meedraait.

Reageer op dit artikel