nieuws

Corporatie OFW wint Energietrofee

bouwbreed Premium

Corporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft uit handen van Ella Vogelaar, minister van Wonen en Wijken de vierde Energie Toekomst Trofee gewonnen. In Biddinghuizen renoveert OFW een wijk die zowel de duurzaamheid van de huizen als de leefbaarheid in de wijk verbetert. Door de aanpak besparen 85 huishoudens tot jaarlijks 1600 euro op energiekosten. De 85 woningen krijgen betere isolatie, bouwkundige zonwering, warmteterugwinning, zonnecollectoren en HR-ketels. “De ambitieuze aanpak om bestaande woningen naar een B-label te brengen is een voorbeeld voor alle corporaties en bouwers die straks bezig gaan met de bestaande bouw in het kader van Meer met Minder”, stelt het juryrapport.

Corporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft uit handen van Ella Vogelaar, minister van Wonen en Wijken de vierde Energie Toekomst Trofee gewonnen. In Biddinghuizen renoveert OFW een wijk die zowel de duurzaamheid van de huizen als de leefbaarheid in de wijk verbetert. Door de aanpak besparen 85 huishoudens tot jaarlijks 1600 euro op energiekosten. De 85 woningen krijgen betere isolatie, bouwkundige zonwering, warmteterugwinning, zonnecollectoren en HR-ketels. “De ambitieuze aanpak om bestaande woningen naar een B-label te brengen is een voorbeeld voor alle corporaties en bouwers die straks bezig gaan met de bestaande bouw in het kader van Meer met Minder”, stelt het juryrapport.

Reageer op dit artikel