nieuws

Coating obstakel voor brand

bouwbreed

Met Sika Unitherm coating op de kabels zouden de branden bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en bij scheepswerf De Punt in Drenthe minder dramatische gevolgen gehad kunnen hebben. Die suggestie doet Sika Nederland uit Utrecht. Het bedrijf levert coatings die bij brand schuim vormen. Ze kunnen worden aangebracht met een roller of een spuitpistool. Bij brand wordt de thermische energie omgezet en de millimeterdikke coating verandert in een centimeterdikke microporeuze schuimlaag die een bouwwerk of technische installatie beschermt tegen de hitte en de verbranding ervan vertraagt. Daardoor wordt tijd gewonnen. Uniterm kan levens redden en schade beperken, stelt Sika Nederland. Bovendien benadrukt de coating de architectonische schoonheid van stalen constructies. De brandwerende coatings zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Met Sika Unitherm coating op de kabels zouden de branden bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en bij scheepswerf De Punt in Drenthe minder dramatische gevolgen gehad kunnen hebben. Die suggestie doet Sika Nederland uit Utrecht. Het bedrijf levert coatings die bij brand schuim vormen. Ze kunnen worden aangebracht met een roller of een spuitpistool. Bij brand wordt de thermische energie omgezet en de millimeterdikke coating verandert in een centimeterdikke microporeuze schuimlaag die een bouwwerk of technische installatie beschermt tegen de hitte en de verbranding ervan vertraagt. Daardoor wordt tijd gewonnen. Uniterm kan levens redden en schade beperken, stelt Sika Nederland. Bovendien benadrukt de coating de architectonische schoonheid van stalen constructies. De brandwerende coatings zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel