nieuws

Cascovergunning voor bouw uitbreiding ziekenhuis Weert

bouwbreed

Het ziekenhuis in Weert mag versneld uitbreiden. De gemeente Weert geeft daarvoor een vergunning op hoofdlijnen af.

Deze cascovergunning betekent dat het ziekenhuis voor de bouwaanvraag slechts gegevens hoeft te verstrekken voor de omvang van de uitbreiding. Over de wijze van inrichting hoeft het ziekenhuis pas met gegevens te komen na de afgifte van de bouwvergunning maar uiterlijk twee weken voor aanvang van een desbetreffend bouwonderdeel.
In de cascovergunning wordt duidelijk aangegeven welke gegevens alsnog aangeleverd moeten worden en op welke tijdstip dit moet plaatsvinden. Als het ziekenhuis niet voldoet aan deze voorwaarden kunnen de bouwwerkzaamheden worden stilgelegd.
Het St. Jans Gasthuis gaat in drie fasen een nieuwe operatievleugel aanbouwen. Het nieuwe complex met operatiekamers wordt volledig ingericht afgeleverd en verbonden met het hoofdgebouw. Zodra de fundering en staalconstructie zijn gelegd, kunnen de bouwpakketten via speciaal transport naar Weert. Het gaat om twintig units van 16 meter lang, 5 meter breed en ongeveer 4 meter hoog.
Het concept is ontwikkeld in Duitsland en wordt geleverd door de firma’s Cadolto en Maquet. Architecten aan de Maas uit Maastricht heeft aan het ontwerp meegewerkt. Vandaag begint de bouw. De verwachting is dat eind december de eerste patiënten voor operatie terecht kunnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels