nieuws

Britten denken over vijf nieuwe spoorlijnen

bouwbreed

Het Britse spoorinfrabedrijf Network Rail denkt dat vijf nieuwe grote spoorlijnen nodig zijn om de voortdurende groei in het railvervoer op te vangen. De nieuwe lijnen zouden Londen verbinden met andere grote steden als Birmingham, Manchester, Bristol en Edinburgh.

Het Britse spoorinfrabedrijf Network Rail denkt dat vijf nieuwe grote spoorlijnen nodig zijn om de voortdurende groei in het railvervoer op te vangen. De nieuwe lijnen zouden Londen verbinden met andere grote steden als Birmingham, Manchester, Bristol en Edinburgh.
Directeur Iain Coucher: ”In 2025 zijn veel lijnen vol, vooral die vanuit en naar het noorden en westen van Londen. Nu de populariteit van het spoor nog steeds toeneemt moeten we beginnen te plannen voor de middellange en lange termijn. We moeten kijken hoe we aan de capaciteitsuitdaging kunnen beantwoorden en welke oplossingen, inclusief nieuwe lijnen, haalbaar en betaalbaar zijn.”
In de laatste tien jaar is het aantal treinpassagiers in Groot-Brittannië met 40 procent toegenomen naar 1,13 miljard reizen per jaar. Het netwerk verwerkt nu 22.000 treinen op werkdagen, vijfduizend meer dan bij de privatisering halverwege de jaren negentig. Het vrachtvervoer is in die tijd met 60 procent toegenomen. Alle voorspellingen wijzen volgens Coucher op een vergelijkbare groei voor het komende decennium.

Reageer op dit artikel