nieuws

Bouygues ziet winst in eerstekwartaal met 17 procent stijgen

bouwbreed Premium

Bouygues heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zijn nettowinst met 17 procent opgevoerd tot 224 miljoen euro. Dat heeft het Franse bouw- en telecomconcern gisteren bekendgemaakt.

Het bedrijfsresultaat van Bouygues kwam uit op 387 miljoen euro, 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Alle bouwgerelateerde divisies boekten een resultaatsverbetering. De bouwpoot was goed voor 70 miljoen euro winst, hetgeen 17 miljoen meer is dan in de eerste drie maanden van 2006. De vastgoedtak behaalde een nettoresultaat van 24 miljoen, twee keer zoveel als vorig jaar.
Wegenbouwbedrijf Colas zag het verlies met 6 miljoen teruglopen tot 27 miljoen. Bouygues benadrukte echter dat het eerste kwartaal door seizoenseffecten geen goede graadmeter is. In de rest van het jaar maakt Colas het verlies doorgaans meer dan goed. Vorige maand meldde de onderneming al dat de totaalomzet over de eerste drie maanden met 14 procent was gestegen tot 6,8 miljard euro. Die toename dankte Bouygues voornamelijk aan een aantal grote bouwprojecten dat momenteel in uitvoering is.
De Fransen verwachten dit jaar te eindigen met een bedrijfsopbrengst van 32,4 miljard euro. Dat zou 9 procent meer zijn dan vorig jaar toen de omzet uitkwam op 29,6 miljard. De wegenbouwtak zal naar verwachting de omzet met 8 procent opvoeren tot 12,5 miljard. De bouw komt in de prognoses uit op 9 miljard, een toename van 11 procent. De omzet van de vastgoeddivisie moet met 40 procent kunnen groeien naar 2,9 miljard aan opbrengsten.

Reageer op dit artikel