nieuws

ArcelorMittal koopt cokesproducent VS

bouwbreed

Staalgigant ArcelorMittal heeft een overeenkomst gesloten over de overname van Mid Vol Coal Group dat opereert in de Amerikaanse staat Virginia.

Staalgigant ArcelorMittal heeft een overeenkomst gesloten over de overname van Mid Vol Coal Group dat opereert in de Amerikaanse staat Virginia.
Mid Vol, waar ArcelorMittal de grootste klant is, wint 1,5 miljoen metallurgische cokes en heeft nog winbare voorraden van ongeveer 85 miljoen ton. “Deze overname maakt ons nog meer zelfvoorzienend in een basismateriaal in een tijd dat de vraag naar metallurgische cokes wereldwijd sterk blijft. Wij zijn van plan de productiecapaciteit op korte en middellange termijn te verdubbelen. De benodigde vergunningen hiervoor zijn kort geleden afgegeven”, zegt financieel topman van staalproducent Aditya Mittal.

Reageer op dit artikel