nieuws

Aanbestedingswetvertraagd tot mei

bouwbreed Premium

De nieuwe Aanbestedingswet treedt niet eerder dan mei 2009 in werking, verwacht Hans Verkerk van het ministerie van Economische Zaken. De projectleider gaf afgelopen week een toelichting aan de Regieraad Bouw.

De nieuwe Aanbestedingswet treedt niet eerder dan mei 2009 in werking, verwacht Hans Verkerk van het ministerie van Economische Zaken. De projectleider gaf afgelopen week een toelichting aan de Regieraad Bouw.
De Eerste Kamer buigt zich begin juli over de nieuwe aanbestedingsregels die meer ruimte scheppen voor het mkb en verplicht worden voor alle overheden. Als het parlement zijn goedkeuring geeft aan de parapluwet, is het ministerie nog maanden bezig met de uitwerking in het Besluit aanbesteden. Verkerk verwacht het besluit in januari te kunnen publiceren. Daarna treedt de wet in mei in werking, maanden later dan de vertraagde planning van januari 2008. Struikelblokken zijn referentieprojecten, motivering van afwijzingen door opdrachtgevers en automatiseringsproblemen bij Tenderned.

Reageer op dit artikel