nieuws

‘Weg van de toekomst’ voor gemeente Oss

bouwbreed

De provincie Noord-Brabant en de gemeente Oss willen de N329, één van de belangrijkste toegangswegen tot de stad, inrichten met vernieuwende toepassingen op het gebied van energie, infrastructuur, milieu en ruimtegebruik.

De provincie Noord-Brabant en de gemeente Oss willen de N329, één van de belangrijkste toegangswegen tot de stad, inrichten met vernieuwende toepassingen op het gebied van energie, infrastructuur, milieu en ruimtegebruik.
De plannenmakers reppen van de opvang van fijn stof door beplanting langs de weg, het aanbrengen van wildspiegels, faunapassages, geluidsschermen die elektriciteit kunnen opwekken én de luchtkwaliteit verbeteren, zonnecellen, geluidsarm asfalt, een innovatief wegdek dat brandstofbesparend moet werken en led-verlichting. Vrijdag 13 juni wordt een intentieovereenkomst ondertekend tussen gemeente en provincie. Die gaan daarna lobbyen voor partners binnen het bedrijfsleven, die willen participeren. De aanbesteding staat gepland voor begin 2010, waarna de weg eind van dat jaar op de schop gaat. De totale kosten worden op dit moment becijferd op circa 55 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels