nieuws

Water baant zich een weg naar het noorden

bouwbreed

De vraag naar water zal tijdens de Spelen 30 procent hoger zijn. Om in de dagelijkse (drink)waterbehoefte te voorzien, is een begin gemaakt met het moderniseren van het watersysteem. De waterinfrastructuur is hard toe aan verbetering.

De vraag naar water zal tijdens de Spelen 30 procent hoger zijn. Om in de dagelijkse (drink)waterbehoefte te voorzien, is een begin gemaakt met het moderniseren van het watersysteem. De waterinfrastructuur is hard toe aan verbetering.
Ten zuiden van Beijing is in 2002 begonnen met de aanleg van twee van de drie kanalen van ieder meer dan 1000 kilometer die jaarlijkse 45 miljard kubieke meter water van het zuiden naar het noorden moeten transporteren. Een deel is voor de Spelen versneld opgeleverd om in de behoefte te voorzien.
Het South-to-North Water Diversion Project moet in 2050 voltooid zijn.
In het Olympische dorp zullen bijna alle verwarmingen en wc’s gebruikmaken van gezuiverd water. Het Olympisch park wordt geïrrigeerd met hergebruikt water.

Reageer op dit artikel