nieuws

Vloer biedt ruimte voor installaties

bouwbreed

Constructeur Chiel Bartels heeft een nieuw type vloer ontwikkeld, de Holcon vloer. Het systeem is gepatenteerd en wordt onder de naam Ho-tec op de markt gebracht door Holterman Wapeningsstaal uit Markelo. Elk element bestaat uit twee betonnen platen van 10 tot 15 centimeter dik met daartussen een open ruimte. De twee platen zijn met elkaar verbonden door een wapeningsconstructie. Tussen de wapeningsstaven is voldoende ruimte voor installaties.

Constructeur Chiel Bartels heeft een nieuw type vloer ontwikkeld, de Holcon vloer. Het systeem is gepatenteerd en wordt onder de naam Ho-tec op de markt gebracht door Holterman Wapeningsstaal uit Markelo. Elk element bestaat uit twee betonnen platen van 10 tot 15 centimeter dik met daartussen een open ruimte. De twee platen zijn met elkaar verbonden door een wapeningsconstructie. Tussen de wapeningsstaven is voldoende ruimte voor installaties.
Volgens Bartels zijn met de geprefabriceerde elementen overspanningen tot 25 meter mogelijk. Bij een overspanning van 20 meter zou de vloer slechts één centimeter doorbuigen.
Toepassing van het Ho-tec systeem leidt tot een behoorlijke besparing, omdat minder kolommen en wanden nodig zijn dan bij andere vloersystemen met dezelfde overspanning. Holterman bouwt voor eigen gebruik een kantoorgebouw met de door Bartels ontwikkelde vloeren.

Reageer op dit artikel