nieuws

TU onderwijs en onderzoek

bouwbreed Premium

De Technische Universiteit Delft stelt na de brand alles in het werk om onderwijs en onderzoek te hervatten. Bouwkundestudenten krijgen vanaf volgende week college in tenten en gebouwen in de buurt.

Ongeveer 800 medewerkers van de faculteit werken de komende tijd met laptops vanuit huis of andere werkplekken. Verder gaan alle tentamens door – waarschijnlijk in andere universiteitsgebouwen – en wordt er vervangende atelierruimte gezocht.
Bouwkundestudenten werden gisterochtend in de aula ingelicht over de gevolgen voor het onderwijs en de plannen van de faculteit om het onderwijs te continueren.
Eerstejaars bouwkunde Inge Kamp kwam dinsdag net aan fietsen toen het gebouw brandde. ”Mijn studiemaquette is verloren gegaan en ik kan geen gebruik meer maken van de computers. De tentamens gaan wel door hoorde ik vanochtend, dat wordt dus thuis studeren.”
Volgens student Daniel Bouwmeester is er met de brand ook een van de mooiste en grootste universiteitsbibliotheken van Europa verloren gegaan. Student Bouwkunde Jan van Ballegooijen is zelf een aantal maquettes kwijt door de brand. Vooral studenten die veel studiemateriaal in het bouwkundegebouw gestald hadden, zijn gedupeerd door de brandschade. Die lopen studievertraging op doordat bijvoorbeeld presentatiemaquettes verloren zijn gegaan.
De universiteit heeft voor afstudeerders een regeling die wellicht hulp biedt. Onder bijzondere omstandigheden steunt zij laatstejaars met vertraging financieel. Ook de Informatie Beheer Groep heeft een steunfonds voor ‘onderwijsgebonden’ vertraging.

Reageer op dit artikel