nieuws

ThyssenKrupp voert winst 30 procent op

bouwbreed

ThyssenKrupp heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een winst voor belastingen behaald van 742 miljoen euro. Dat is 30 procent meer dan een jaar eerder, maakte het bedrijf uit Düsseldorf gisteren bekend.

De winst valt hoger uit omdat ThyssenKrupp in het eerste kwartaal van vorig jaar nog een boete kreeg opgelegd van 480 miljoen euro door de Europese kartelautoriteiten wegens kartelvorming en verboden prijsafspraken op de markt voor liften.
Daar stond tegenover dat het grootste staalbedrijf van Duitsland 128 miljoen euro uittrok voor de bouw van nieuwe staalfabrieken in Brazilië en de Verenigde Staten. Het concern ziet zich daarnaast genoodzaakt 10 miljoen aan te wenden voor reorganisaties. Het resultaat werd ook gedrukt door hogere grondstof- en energiekosten.
De omzet van het grootste staalbedrijf van Duitsland nam in het tweede kwartaal licht toe tot 13,2 miljard euro. Daarmee voldoet het concern ongeveer aan de verwachtingen van analisten. De orderinstroom steeg eveneens licht naar 14 miljard.
ThyssenKrupp bevestigde zijn doelstelling voor een winst voor belastingen exclusief bijzondere posten van meer dan 3 miljard euro in het hele boekjaar 2007/2008. De omzet komt uit op ongeveer 53 miljard euro. Over het eerste halfjaar behaalde het concern een brutowinst van 1,4 miljard op een omzet van 25,5 miljard.

Reageer op dit artikel