nieuws

Terug op zijn plek

bouwbreed

Het pompgebouw van de voormalige Groninger gasfabriek is gisteren 150 meter teruggereden naar zijn oude plek op het Cibogaterrein in Groningen. De silo uit 1910 (architect J.A. Mulock Houwer) met aanbouw uit 1950, is in 2000 verplaatst vanwege de bouw van een parkeergarage. Het transport van het 500 ton zware gebouw vond plaats met twee diepladers met 76 wielen van Mammoet. Eind dit jaar begint de restauratie van de silo die een horeca-en cultuurfunctie krijgt. Het gebouw is eigendom van het Groninger Monu-mentenfonds.

Het pompgebouw van de voormalige Groninger gasfabriek is gisteren 150 meter teruggereden naar zijn oude plek op het Cibogaterrein in Groningen. De silo uit 1910 (architect J.A. Mulock Houwer) met aanbouw uit 1950, is in 2000 verplaatst vanwege de bouw van een parkeergarage. Het transport van het 500 ton zware gebouw vond plaats met twee diepladers met 76 wielen van Mammoet. Eind dit jaar begint de restauratie van de silo die een horeca-en cultuurfunctie krijgt. Het gebouw is eigendom van het Groninger Monu-mentenfonds.

Reageer op dit artikel