nieuws

Stoelen TU deels gered

bouwbreed

Delft -Een deel van de bijzondere stoelencollectie is via de zuidzijde van de laagbouw van de afgebrande bouwfaculteit in Delft veiliggesteld. Om welke werken het gaat, is onduidelijk. De collectie die in vlammen is opgegaan, is verzekerd. De universiteit sloot verzekeringen af, zodat de schade aan de opstal, de inboedel en het bedrijfsverlies kan worden gecompenseerd.

Delft -Een deel van de bijzondere stoelencollectie is via de zuidzijde van de laagbouw van de afgebrande bouwfaculteit in Delft veiliggesteld. Om welke werken het gaat, is onduidelijk. De collectie die in vlammen is opgegaan, is verzekerd. De universiteit sloot verzekeringen af, zodat de schade aan de opstal, de inboedel en het bedrijfsverlies kan worden gecompenseerd.
Na uitvoerig overleg viel gisteren het besluit de brandweer opnieuw in te zetten. De operatie betrof niet alleen het redden van schatstukken die zouden worden tentoongesteld, maar ook een asbestinspectie in de naije omgeving. Zo worden het afgezette sportveld van de universiteit en de balkons van nabijgelegen studentenflats onder de loep genomen. Een nieuwe meting van asresten op het sportveld toonde gisteren in kitresten witte asbestvezels aan. Deze deeltjes liggen op het sportveld en zijn vermoedelijk vrijgekomen tijdens het instorten van het bouwdeel aan de noordwestzijde van het gebouw. Zolang de deeltjes niet zijn verwijderd, blijft het sportveld afgesloten. In luchtmonsters zijn geen asbestdeeltjes aangetroffen. Onduidelijk is wanneer en hoe de sloophamer in het afgebrande gebouw gaat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels