nieuws

Sterker dan gedacht

bouwbreed

De eerste verdiepingen van de afgebrande Bouwkundefaculteit in Delft zijn gisteren met een 2,5 tons sloopkogel weggeslagen. Dat gebeurde nadat de machinist de kogel eerst op verschillende plekken zachtjes tegen het gebouw liet slaan om de constructieve sterkte te testen. Die bleek groter dan iedereen dacht, meldt directeur Dinro Hobbel van Oranje Demontage, die verwacht nog een paar maanden met de sloop bezig te zijn. Voor het nieuwe gebouw wordt binnenkort een ontwerpprijsvraag uitgeschreven.

De eerste verdiepingen van de afgebrande Bouwkundefaculteit in Delft zijn gisteren met een 2,5 tons sloopkogel weggeslagen. Dat gebeurde nadat de machinist de kogel eerst op verschillende plekken zachtjes tegen het gebouw liet slaan om de constructieve sterkte te testen. Die bleek groter dan iedereen dacht, meldt directeur Dinro Hobbel van Oranje Demontage, die verwacht nog een paar maanden met de sloop bezig te zijn. Voor het nieuwe gebouw wordt binnenkort een ontwerpprijsvraag uitgeschreven.

Reageer op dit artikel