nieuws

Start Green Ventureneemt belang in FiberCore Europe

bouwbreed Premium

Hoe groot het belang is en om welk bedrag het gaat wil geen van beide partijen kwijt, maar Start Green Venture Capital neemt een belang in FiberCore Europe.

Dat is een jong productiebedrijf van vezelversterkte kunststof constructies voor de bouw en infrastructuur. FiberCore leverde tot nu toe acht kunststof bruggen in Nederland, waaronder de grootste overspanning ter wereld in koolstof. Daarnaast bouwt het bedrijf, sinds kort gevestigd aan de Rotterdamse Waalhaven, balkons, geluidsschermen en drijvende wegen van composietmateriaal.
Voor de beoogde groei van FiberCore, dat high-tech kennis uit de lucht- en ruimtevaart inzet in de civiele techniek, is aanzienlijk meer kapitaal nodig. De participatie van Start Green Venture Capital voorziet daar deels in. Het samenwerkingsverband van Fortis, Triodos, Doen en SR Capital, levert risicodragend kapitaal aan jonge innovatieve bedrijven die duurzame technologieën ontwikkelen. Alleen al door hun geringe gewicht komt volgens FiberCore bij de productie van vezelversterkte civieltechnische constructies twintig keer minder CO2vrij dan bij vergelijkbare constructies in beton.

Reageer op dit artikel