nieuws

Spoor Edinburgh voor Bilfinger en Siemens

bouwbreed Premium

Bilfinger Berger en Siemens hebben de opdracht gekregen een stadsspoor aan te leggen in de Schotse hoofdstad Edinburgh. De nieuwe verbinding leidt van het vliegveld via de noordelijke wijken naar het centrum van de stad. Het medio 2011 op te leveren project vertegenwoordigt voor het consortium een waarde van 350 miljoen euro. Van het bedrag vloeit 190 miljoen naar Bilfinger Berger. De totale investering in momenteel Schotlands grootste infraproject bedraagt 640 miljoen euro.

Bilfinger Berger en Siemens hebben de opdracht gekregen een stadsspoor aan te leggen in de Schotse hoofdstad Edinburgh. De nieuwe verbinding leidt van het vliegveld via de noordelijke wijken naar het centrum van de stad. Het medio 2011 op te leveren project vertegenwoordigt voor het consortium een waarde van 350 miljoen euro. Van het bedrag vloeit 190 miljoen naar Bilfinger Berger. De totale investering in momenteel Schotlands grootste infraproject bedraagt 640 miljoen euro.
De in twee sporen uit te voeren stadslijn krijgt een lengte van 18,5 kilometer. De Duitse bouwer Bilfinger Berger draagt de zorg voor het tracé, de vele bruggen en keerwanden. Voor het bedrijfssysteem tekent elektronicaconcern Siemens.

Reageer op dit artikel