nieuws

Skanska ziet aantal orders teruglopen

bouwbreed

Skanska zag de orderingang in het eerste kwartaal in vergelijking met dezelfde periode in 2007 teruglopen met 11 procent naar 3,8 miljard euro. Van de teruggang was 3 procent te wijten aan valuta-effecten. De orders die het Zweedse concern in portefeuille had aan het eind van het kwartaal hadden een waarde van krap 16 miljard euro. Dat was ruim een half miljard minder dan een jaar geleden op hetzelfde tijdstip. Qua omzet- en resultaatontwikkeling maakte Skanska niettemin een goede start met verbetering van de cijfers op beide fronten. Directietopman Johan Karlström houdt bovendien vast aan het optimisme waaraan hij uitdrukking gaf bij de presentatie van de jaarcijfers 2007.

Skanska zag de orderingang in het eerste kwartaal in vergelijking met dezelfde periode in 2007 teruglopen met 11 procent naar 3,8 miljard euro. Van de teruggang was 3 procent te wijten aan valuta-effecten. De orders die het Zweedse concern in portefeuille had aan het eind van het kwartaal hadden een waarde van krap 16 miljard euro. Dat was ruim een half miljard minder dan een jaar geleden op hetzelfde tijdstip. Qua omzet- en resultaatontwikkeling maakte Skanska niettemin een goede start met verbetering van de cijfers op beide fronten. Directietopman Johan Karlström houdt bovendien vast aan het optimisme waaraan hij uitdrukking gaf bij de presentatie van de jaarcijfers 2007.

Reageer op dit artikel