nieuws

Rotterdam proeftuin voor deltaontwikkeling

bouwbreed Premium

Rotterdam wil een Climate Campus die duurzame oplossingen ontwikkelt voor het stadshavengebied. De stad ondertekende gisteren een intentieverklaring met onder meer minister Jacqueline Cramer (VROM) en Havenbedrijf Rotterdam.

Rotterdam wil een Climate Campus die duurzame oplossingen ontwikkelt voor het stadshavengebied. De stad ondertekende gisteren een intentieverklaring met onder meer minister Jacqueline Cramer (VROM) en Havenbedrijf Rotterdam.
Het Stadshavengebied in Rotterdam ondergaat de komende decennia een complete metamorfose. De Maasstad ziet daarmee kansen voor een internationale proeftuin voor duurzame en klimaatbestendige deltaontwikkeling. Havenwethouder Mark Harbers; “Waar menig grote stad naar hunkert, hééft Rotterdam: ruimte. Maar liefst 1600 hectare, midden in de stad.” Tot 2025 staan in het gebied 5000 bijzondere nieuwe woningen gepland, op en nabij het water. Op de Rotterdam Climate Campus krijgen meer dan 1000 studenten de mogelijkheid op deze unieke locatie een technische opleiding te volgen, een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en innovatieve bedrijven op het terrein.
Harbers presenteerde vijf onderzoeksvelden; deltatechnology, kwantiteit én kwaliteit in de haven, fysieke en sociaaleconomische verbinding havenbekkens met omliggende stadswijken, drijvend wonen en werken én ov-vervoer over water.

Reageer op dit artikel