nieuws

Rockwool heeft lastvan bouwvertraging

bouwbreed

Kopenhagen – Rockwool heeft in het eerste kwartaal zijn omzet met 5 procent zien teruglopen. Het bedrijfsresultaat kwam zelfs 45 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar.

De Deense steenwolproducent heeft vooral last van het uitstel van bouwprojecten wereldwijd. Daardoor daalde de afzet van isolatiematerialen fors.
Daarbij komt, zo benadrukte het concern in een toelichting op de cijfers, dat het eerste kwartaal van vorig jaar ook wel “exceptioneel goed” was. Een daling van de bedrijfsopbrengsten lag daarom voor de hand en was voorzien.
De omzet over de eerste drie maanden kwam uit op 416 miljoen euro. De isolatiedivisie nam daarvan 385 miljoen euro voor zijn rekening, 6 procent minder dan vorig jaar. De systemen-poot van Rockwool was goed voor 69 miljoen euro omzet. Dat is 15 procent meer dan in 2006.
De Denen rekenen erop dat ondanks de huidige terugval de omzet over het hele jaar op peil zal blijven. De onderneming sloot vorig jaar af met een omzet van 1,8 miljard euro. Het bedrijf verwacht een netto jaarwinst van 174 miljoen. Dat zou neerkomen op een daling van 90 procent ten opzichte van 2007.
Komende jaren ziet Rockwool een stijgende vraag naar isolatiemateriaal. Om die reden is besloten de productiecapaciteit met 25 procent uit te breiden. De expansie vindt plaats in Polen, Engeland, Rusland, Oekraïne en Canada.

Reageer op dit artikel