nieuws

Pomptruck geeft Maxit voorsprong

bouwbreed

Leverancier van cementgebonden gietvloeren Maxit heeft een speciale Pomptruck ingezet om sneller en efficiënter te kunnen werken. De Scania-truck heeft zijn eigen watervoorraad en stroomvoorziening.

Het geeft Maxit, dat deze werkwijze zelf als doorbraak aanmerkt, voor de komende tijd een voorsprong: minuten na aankomst wordt de meegebrachte droge mortel omgezet in een hoogwaardige cementgebonden gietvloer. Die kan tot op een centimeter of 10 van de gietplek worden geleverd, zo claimt het bedrijf.
Voor de snelle aanbrengwijze werkt het Nederlands/Belgische bedrijf samen met mortelproducent Beamix. De kant-en-klare vloermortel is er in meerdere versies, voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten, met speciale vloersystemen voor bijvoorbeeld parkeergarages, winkelvloeren enzovoort.

Mobiel

Door de efficiënte en snelle applicatiemogelijkheid via de zelfvoorzienende pomptruck, ook wel aangeduid als het mobiel gietvloersysteem, belooft Maxit de opdrachtgever “behoorlijke besparingen”. Niet alleen de korte opstarttijd telt, belangrijker is dat de Pomptruck snel de juiste kwaliteit mortel levert en er op het werk een minimaal aanloopverlies is. De opdracht voor de operator van de truck is niet alleen om in samenwerking met het vloerenbedrijf de kwaliteit van mortel en equipement te bewaken, maar vooral om stagnatie bij de uitvoering tot het minimum te beperken.

Reageer op dit artikel