nieuws

Plegt-Vos buigt verlies om in winst

bouwbreed

Plegt-Vos heeft vorig jaar het verlies uit 2006 weten om te buigen in een nettowinst van 5,1 miljoen euro.

In 2006 moest Plegt-Vos nog een verlies van 1,7 miljoen euro incasseren. Het jaar ging daarmee de boeken in als het slechtste ooit voor het bedrijf.
De ontwikkelende bouwer krabbelde in 2007 uit het dal mede dankzij een pensioenbate van ruim 2 miljoen euro. “Maar ook na aftrek daarvan is er nog steeds sprake van een zeer fors winstherstel”, zegt directievoorzitter Jan Snijders van Plegt-Vos.
Plegt-Vos zag ook de bedrijfsopbrengsten toenemen: met 18 procent tot 193 miljoen euro. Alle bedrijven boekten qua omzet vooruitgang behalve Plegt-Vos Wonen. Na een onstuimige groei afgelopen jaren is bij het bedrijfsonderdeel, dat zich richt op conceptmatige woningbouw, “bewust gekozen voor kwalitatieve omzet”, aldus Snijders. De onderneming greep vorig jaar fors in bij Plegt-Vos Wonen wegens oplopende verliezen. Volgens Snijders hebben de maatregelen effect gehad. Het resultaat van de werkmaatschappij verbeterde aanzienlijk, al kon er nog geen winst in de boeken worden opgenomen. Ook Plegt-Vos Stoffels, het bouwbedrijf dat actief is in Zuid-Oost Nederland, schreef in de rode cijfers. Het onderdeel werd afgelopen jaar geconfronteerd met “een groot projectverlies en met onderbezetting”, aldus Snijders. Alle andere bedrijven van de bouwgroep sloten 2007 wel positief af.

Randstad

De Oldenzalers willen komende jaren naar een omzet groeien van 270 miljoen euro. Met de onlangs aangekondigde overname van Geelen Bouw doet Plegt-Vos alvast een grote stap in die richting. De aannemer uit Vleuten is goed voor 40 miljoen extra omzet en 140 werknemers. Met Geelen breidt Plegt-Vos ook uit richting de Randstad, een langgekoesterde wens van de onderneming. “Plegt-Vos wil groeien, maar die groei is geen doel op zich”, benadrukt Snijders. “Wij willen graag een compleet dienstenpakket aanbieden. Ook vinden we het belangrijk om dicht bij onze klanten te zitten. Door te groeien kunnen we die twee doelstellingen waarmaken.”
Plegt-Vos opereerde tot eind vorig jaar onder de naam Vos Groep. Nu het bedrijf zich alleen nog concentreert op de bouw, was het volgens Snijders “logisch” de naam Plegt-Vos Bouwgroep in ere te herstellen.

Reageer op dit artikel