nieuws

Pieter van Oord nieuwe topman familiebedrijf

bouwbreed

De 47-jarige Pieter van Oord is voorgedragen als nieuwe topman van baggeraar en maritiem dienstverlener Van Oord. Hij volgt zijn neef Koos van Oord op, die in november met pensioen gaat.

De 47-jarige Pieter van Oord is voorgedragen als nieuwe topman van baggeraar en maritiem dienstverlener Van Oord. Hij volgt zijn neef Koos van Oord op, die in november met pensioen gaat.
Pieter van Oord is sinds september vorig jaar lid van de directie van het familiebedrijf. Daarvoor bekleedde hij verschillende managementposities.
“Binnen de familie wordt gescout naar talent, aldus een woordvoerder van Van Oord. “Alleen je achternaam is niet voldoende. Je moet dubbel je best doen.” Pieter, wiens vader ook topman is geweest van het bedrijf, bleek het meest talentvol, aldus de woordvoerder.
Van Oord is in meerderheid in handen van de familie. Een andere belangrijke aandeelhouder is BAM met een belang van 21,5 procent. Het bedrijf verwierf wereldfaam met de aanleg van kunstmatige eilanden voor de kust van het emiraat Dubai, onder meer in de vorm van een wereldkaart.
Verder is president-commissaris Aad van Baardewijk afgetreden. Hij wordt opgevolgd door Carel van Driest die al in de raad zit. Kommer Damen van de gelijknamige scheepswerf vult de vrijkomende plek in de raad op.

Reageer op dit artikel