nieuws

Nachtcafé mag blijven in nieuw centrum Assen

bouwbreed Premium

Bouwplan De Citadel voor de binnenstad van Assen loopt waarschijnlijk geen gevaar door de uitspraak van de Raad van State dat een nachtcafé in het gebied geopend mag blijven.

Met het oog op overlast voor de toekomstige bewoners van de nieuwbouw, had de gemeente het café liever verplaatst naar een ander deel van het centrum. Maar de Raad oordeelde dat er geen redenen bestaan om de zaak, die al 40 jaar op hetzelfde adres is gevestigd, gedwongen te laten verhuizen of anders de nachtvergunning te ontnemen, zoals in het bestemmingsplan voor De Citadel is aangegeven. De gemeente gaat er voorlopig vanuit dat de bouwkundige vernieuwing van de binnenstad gewoon door kan gaan, aldus een gemeentelijk woordvoerder in een eerste reactie.
Het plan Citadel (Assen investeert 30 miljoen euro) bestaat uit de bouw van 220 woningen, 12.000 vierkante meter winkelruimte en een ondergrondse parkeergarage met 750 plaatsen.

Reageer op dit artikel