nieuws

Minder gezinnen met veel kinderen

bouwbreed Premium

Grote gezinnen met acht of meer kinderen zijn afgelopen tien jaar met 41 procent afgenomen. Nederland telt nog 1384 van deze grote gezinnen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek constateert dat de gezinnen met acht of meer kinderen vooral voorkomen in gebieden waar veel orthodoxe protestanten wonen. In overwegend katholieke landsdelen zijn al lange tijd de gezinnen kleiner dan gemiddeld. Het CBS signaleert dat onder niet-westerse allochtonen de gezinsgrootte snel afneemt. Bijna 4 procent van alle gezinnen in Nederland heeft vier of meer kinderen.

Grote gezinnen met acht of meer kinderen zijn afgelopen tien jaar met 41 procent afgenomen. Nederland telt nog 1384 van deze grote gezinnen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek constateert dat de gezinnen met acht of meer kinderen vooral voorkomen in gebieden waar veel orthodoxe protestanten wonen. In overwegend katholieke landsdelen zijn al lange tijd de gezinnen kleiner dan gemiddeld. Het CBS signaleert dat onder niet-westerse allochtonen de gezinsgrootte snel afneemt. Bijna 4 procent van alle gezinnen in Nederland heeft vier of meer kinderen.

Reageer op dit artikel