nieuws

Miljoenen voorluchthaven Bonaire

bouwbreed Premium

Minister Camiel Eurlings is bereid de kosten voor een grondige opknapbeurt voor de Flamingo-luchthaven op Bonaire op zich te nemen. Met de werkzaamheden is volgens de bewindsman een bedrag van minstens 20 miljoen euro gemoeid. Het verouderde vliegveld dreigt op termijn niet meer aan internationale standaarden te voldoen. Mede omdat de Antillen volgend jaar uiteenvallen en Bonaire de status van bijzondere gemeente van Nederland krijgt, is Eurlings de mening toegedaan dat Nederland voor de kosten moet opdraaien. “Zodat Bonaire blakend aan de start kan verschijnen. Het gaat over veiligheid, dat is echt wat waard.”

Minister Camiel Eurlings is bereid de kosten voor een grondige opknapbeurt voor de Flamingo-luchthaven op Bonaire op zich te nemen. Met de werkzaamheden is volgens de bewindsman een bedrag van minstens 20 miljoen euro gemoeid. Het verouderde vliegveld dreigt op termijn niet meer aan internationale standaarden te voldoen. Mede omdat de Antillen volgend jaar uiteenvallen en Bonaire de status van bijzondere gemeente van Nederland krijgt, is Eurlings de mening toegedaan dat Nederland voor de kosten moet opdraaien. “Zodat Bonaire blakend aan de start kan verschijnen. Het gaat over veiligheid, dat is echt wat waard.”

Reageer op dit artikel