nieuws

Limburg leverde meer zand dan vereist

bouwbreed Premium

Limburg heeft nu al meer metsel- en betonzand gewonnen dan het Rijk in 1997 oplegde. Toen was de taakstelling voor de winning van dit zand 27 miljoen ton tot en met eind 2008. Inmiddels is er al 29 miljoen ton gewonnen, blijkt uit de ontwerp-beleidsnota ontgrondingen van de provincie.

Limburg heeft nu al meer metsel- en betonzand gewonnen dan het Rijk in 1997 oplegde. Toen was de taakstelling voor de winning van dit zand 27 miljoen ton tot en met eind 2008. Inmiddels is er al 29 miljoen ton gewonnen, blijkt uit de ontwerp-beleidsnota ontgrondingen van de provincie.
Overigens zal de provincie ontgrondingsvergunningen niet weigeren vanwege de overschrijding van de taakstelling, blijkt uit de nota, die vrijdag door een statencommissie besproken wordt.
De provincie is verder niet van plan de door het Rijk gewenste bouwgrondstoffentoets in te voeren. Die kan gebruikt worden ter bescherming van geologische voorraden voor toekomstige generaties. Limburg vindt zo’n toets overbodig, onnodig, ongewenst en in strijd met de dereguleringsgedachte.

Reageer op dit artikel