nieuws

Lijdensweg rond bouw aankomsthal vliegveld Suriname

bouwbreed Premium

Aan de lijdensweg rond de sterk vertraagde bouw van een nieuwe aankomsthal voor de internationale luchthaven Zanderij in Suriname moet een einde komen. Daarom zal opdrachtgever NV Luchthavenbeheer de werkzaamheden provisorisch laten afronden. Dit zegt directeur Alexander Imanuel.

Aan de lijdensweg rond de sterk vertraagde bouw van een nieuwe aankomsthal voor de internationale luchthaven Zanderij in Suriname moet een einde komen. Daarom zal opdrachtgever NV Luchthavenbeheer de werkzaamheden provisorisch laten afronden. Dit zegt directeur Alexander Imanuel.
Met de bouw van de hal werd in 2003 begonnen. De oplevering had twee jaar later moeten plaatsvinden, maar de zeven miljoen euro die beschikbaar was bleek niet voldoende te zijn, waardoor de werkzaamheden werden stopgezet. Bovendien ontstond er een conflict tussen de NV Luchthavenbeheer en Luchtvaart Maatschappij (SLM) over de vraag wie eigenaar is van de bouwgrond en beklaagden omwonende indianen zich over de uitbreiding van het vliegveld. Deze disputen zijn nog altijd niet is opgelost en zorgden voor extra vertraging. Toch wil Imanuel snel spijkers met koppen slaan. ”We zullen snel met de banken gaan praten voor extra financiering. Het streven is nu om binnen twee jaar het project, weliswaar in afgeslankte vorm, alsnog te voltooien.”

Reageer op dit artikel