nieuws

Lafarge: 49 procent hogere winst

bouwbreed

De Franse cement- en bouwmaterialengroep Lafarge heeft de nettowinst over het eerste kwartaal met 49 procent zien toenemen tot 150 miljoen euro.

De Franse cement- en bouwmaterialengroep Lafarge heeft de nettowinst over het eerste kwartaal met 49 procent zien toenemen tot 150 miljoen euro.
De omzet nam met acht procent toe tot precies vier miljard euro. De operationele marge maakte daarmee een stijging door van 9,3 naar 12,8 procent. Lafarge blijft optimistisch en verwacht voor dit jaar een verdere vooruitgang van de resultaten.
De goede gang van zaken is vooral te danken aan de opkomende landen in zowel Oost-Europa als Azië waar de resultaten 70 procent hoger uitkwamen. Dat heeft de vertraging in de VS en Spanje voldoende kunnen compenseren, stelt Lafarge. Een deel van de omzetstijging komt voor rekening van de overname van het Egyptische Orascom Cement eind vorig jaar.
De kwartaalomzet komt nu voor ruim 2,5 miljard voor rekening van cement, voor 1,2 miljard van beton en granulaten en voor 400 miljoen voor gips. Daarnaast heeft een zeer sterke kostenbesparing eveneens een bijdrage geleverd aan de winst. Lafarge hoopt op jaarbasis 400 miljoen te kunnen besparen terwijl dat bedrag eerder op 340 miljoen werd ingeschat.

Reageer op dit artikel