nieuws

Laagdrempelig kamperen op niveau

bouwbreed Premium

Warmenhuizen -Zijn het de daken van huizen die van bovenaf worden gebouwd? Zijn het luxueuze hondenhokken? Of zijn het de ultieme vervangers van de tent? Op het land van boer Koos Dekker komen er tien te staan. Hij laat ze bouwen door aannemer Nuland uit Hoorn, terwijl dakdekker Sneldak uit Zaandam zorgt dat ze waterdicht zijn.

Warmenhuizen -Zijn het de daken van huizen die van bovenaf worden gebouwd? Zijn het luxueuze hondenhokken? Of zijn het de ultieme vervangers van de tent? Op het land van boer Koos Dekker komen er tien te staan. Hij laat ze bouwen door aannemer Nuland uit Hoorn, terwijl dakdekker Sneldak uit Zaandam zorgt dat ze waterdicht zijn.
Warmenhuizen ligt in de driehoek Alkmaar, Schagen, Petten en het is er goed fietsen en wandelen. Het concept van de ‘laagdrempelige luxe tenthuisjes’ is bedacht door de Amsterdamse Restinn-organisatie, die de vrijstaande tweepersoonsverblijven met de kwaliteit en faciliteiten van een driesterrenhotel langs rustige fiets en wandelroutes laat neerzetten. De locaties liggen vaak op zo’n 20 kilometer uit elkaar, een afstand die per dag prima is te overbruggen.
Architect Henri Leloup uit Warder maakte het ontwerp. De Restinns zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden, douche en toilet, een zit- en een eethoek, plus koelkast en verwarming. Zo klein als ze lijken, hebben ze ook nog openslaande deuren naar het terras.
Foto: Martin Mooij, tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel