nieuws

Klimaatdijk van recyclinggranulaat

bouwbreed

Klimaatdijken zijn volledig te construeren met recyclinggranulaten afkomstig van bouw- en sloopafval (BSA). Dat concluderen Gabriëlla Janssen van Enviro Challenge en Johan Put (directielid Branchevereniging Mobiele Recyling/Vereniging voor Vaste en Mobiele Recycling). Ze deden onderzoek naar de toepassing van hoogwaardige recyclinggranulaten om dijken, rivieroevers en zeekanten, die gevoelig kunnen zijn voor overstromingen, te versterken. In de onderzoeksmethode zijn onder andere de visies van de waterbouwkundige technische experts van de Technische Universiteit in Delft meegenomen.

Klimaatdijken zijn volledig te construeren met recyclinggranulaten afkomstig van bouw- en sloopafval (BSA). Dat concluderen Gabriëlla Janssen van Enviro Challenge en Johan Put (directielid Branchevereniging Mobiele Recyling/Vereniging voor Vaste en Mobiele Recycling). Ze deden onderzoek naar de toepassing van hoogwaardige recyclinggranulaten om dijken, rivieroevers en zeekanten, die gevoelig kunnen zijn voor overstromingen, te versterken. In de onderzoeksmethode zijn onder andere de visies van de waterbouwkundige technische experts van de Technische Universiteit in Delft meegenomen.
De Adviescommissie Duurzaam Ketenbeheer in de Bouw staat positief tegenover de toepassing. De wetenschappelijke paper werd deze week gepresenteerd op de International Conference on Waste Engineering in Hongkong.

Reageer op dit artikel