nieuws

Kern van drain versnelt afvoer van water

bouwbreed Premium

Colbond uit Arnhem heeft de kern van Colbonddrain vernieuwd. Daardoor voert het product tot de helft meer water af dan voorheen. Colbonddrain is een 10 centimeter breed lint, met een speciaal ontworpen kern van polymeer met watervoerende goten, aan beide zijden afgesloten met thermisch bevestigd non-woven filterdoek. Om het inklinken en zetten van grond te versnellen wordt Colbonddrain op bepaalde afstanden verticaal in de bodem aangebracht. Het vocht uit de bodem loopt door het filter en de kanalen naar plekken met een lagere grondwaterspanning. Ook als er door het verschuiven van een bodemlaag een knik in Colbonddrain zou ontstaan, wordt de waterafvoer in het geheel niet onderbroken. Volgens Colbond blijkt uit proeven, dat de vernieuwing van Colbonddrain een grote sprong voorwaarts is, waardoor de consolidatie van grond sneller verloopt en de bouwtijd van civiele projecten aanzienlijk kan worden verkort. Het product wordt op rollen geleverd, laat zich makkelijk snijden en de einden kunnen op een deugdelijke manier aan elkaar worden geniet.

Colbond uit Arnhem heeft de kern van Colbonddrain vernieuwd. Daardoor voert het product tot de helft meer water af dan voorheen. Colbonddrain is een 10 centimeter breed lint, met een speciaal ontworpen kern van polymeer met watervoerende goten, aan beide zijden afgesloten met thermisch bevestigd non-woven filterdoek. Om het inklinken en zetten van grond te versnellen wordt Colbonddrain op bepaalde afstanden verticaal in de bodem aangebracht. Het vocht uit de bodem loopt door het filter en de kanalen naar plekken met een lagere grondwaterspanning. Ook als er door het verschuiven van een bodemlaag een knik in Colbonddrain zou ontstaan, wordt de waterafvoer in het geheel niet onderbroken. Volgens Colbond blijkt uit proeven, dat de vernieuwing van Colbonddrain een grote sprong voorwaarts is, waardoor de consolidatie van grond sneller verloopt en de bouwtijd van civiele projecten aanzienlijk kan worden verkort. Het product wordt op rollen geleverd, laat zich makkelijk snijden en de einden kunnen op een deugdelijke manier aan elkaar worden geniet.

Reageer op dit artikel