nieuws

Kandidaten gezocht voor herbouw donjon

bouwbreed

Nijmegen zoekt kandidaten om de middeleeuwse donjon in het Valkhofpark te herbouwen. Marktpartijen kunnen zich vanaf nu melden voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van de historische woontoren.

Nijmegen zoekt kandidaten om de middeleeuwse donjon in het Valkhofpark te herbouwen. Marktpartijen kunnen zich vanaf nu melden voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van de historische woontoren.
De herbouw moet zoveel mogelijk op de historische donjon lijken, met gebruikmaking van authentiek materiaal. Verder moet de nieuwe toren voor publiek toegankelijk zijn tegen een aanvaardbare prijs. Daarnaast wil de gemeente het Valkhofpark opknappen.
Nijmegen trekt er een jaar voor uit om een geschikte marktpartij voor de totaalopdracht te selecteren. De gunning van de opdracht is gepland voor mei 2009.

Reageer op dit artikel