nieuws

Kabinet: 22,9 miljoen voor Klavertje 4 Venlo

bouwbreed

Het Kabinet trekt 22,9 miljoen euro uit voor het project Klavertje 4 in Venlo. De bijdrage is afkomstig uit het budget voor de uitvoering van de Nota Ruimte.

Het Kabinet trekt 22,9 miljoen euro uit voor het project Klavertje 4 in Venlo. De bijdrage is afkomstig uit het budget voor de uitvoering van de Nota Ruimte.
Klavertje 4 betreft een economisch werklandschap in Venlo. Het gebied wordt gerekend tot één van de economische kerngebieden van Nederland en vormt onderdeel van de toptechnologie regio Zuidoost Nederland. De bijdrage uit het budget Nota Ruimte maakt de aanleg van de verbindingsweg A73-A67 mogelijk waardoor onder meer de Floriade in 2012 beter bereikbaar wordt en het knooppunt Zaarderheiken beter kan doorstromen.
Voor de Nota Ruimte is tot 2014 1 miljard euro beschikbaar. Het kabinet heeft in de zomer van 2007 23 projecten geselecteerd. In november heeft de regering voor twee projecten, de Noordelijke IJ-oevers en de Greenports, de bijdragen vastgesteld. Klavertje 4 is het derde project waarvoor geld beschikbaar is.

Reageer op dit artikel