nieuws

Inspectie controleert stratenmakers

bouwbreed

De Arbeidsinspectie controleert vanaf vandaag of stratenmakers wel gezond en veilig werken. In totaal wil de waakhond van de arbeidsomstandigheden komende maanden op vijfhonderd locaties controles uitvoeren. De dienst zal streng toezien of bij grotere projecten wel machinaal wordt bestraat. Ook wordt gelet op de blootstelling aan kwartsstoffen en werkhouding. Bij controles in 2006 trof de inspectie in de helft van de gevallen misstanden aan. Controles zijn ook nodig omdat eenderde van alle stratenmakers gezondheidsproblemen heeft.

De Arbeidsinspectie controleert vanaf vandaag of stratenmakers wel gezond en veilig werken. In totaal wil de waakhond van de arbeidsomstandigheden komende maanden op vijfhonderd locaties controles uitvoeren. De dienst zal streng toezien of bij grotere projecten wel machinaal wordt bestraat. Ook wordt gelet op de blootstelling aan kwartsstoffen en werkhouding. Bij controles in 2006 trof de inspectie in de helft van de gevallen misstanden aan. Controles zijn ook nodig omdat eenderde van alle stratenmakers gezondheidsproblemen heeft.

Reageer op dit artikel