nieuws

Heijmans zwicht voor druk Van Herk

bouwbreed

De voorzitter van de raad van commissarissen van Heijmans, Joep Brentjens, treedt per 1 juli af. Daarmee zwicht hij voor de druk van grootaandeelhouder Van Herk Groep die na het opstappen van Heij­mans-baas Guus Hoefsloot ook Brentjens wilde zien vertrekken na vier winstwaarschuwingen. Hij wordt opgevolgd door André Olijslager die vorig jaar in de raad zitting heeft gekregen. Het bouwbedrijf heeft per diezelfde datum zwaargewicht Rob van Gelder aangetrokken die twee jaar de tijd krijgt het bedrijf weer op de rails te krijgen. Van Gelder is in 2006 wegens pensionering vertrokken als topman bij Boskalis.

De voorzitter van de raad van commissarissen van Heijmans, Joep Brentjens, treedt per 1 juli af. Daarmee zwicht hij voor de druk van grootaandeelhouder Van Herk Groep die na het opstappen van Heij­mans-baas Guus Hoefsloot ook Brentjens wilde zien vertrekken na vier winstwaarschuwingen. Hij wordt opgevolgd door André Olijslager die vorig jaar in de raad zitting heeft gekregen. Het bouwbedrijf heeft per diezelfde datum zwaargewicht Rob van Gelder aangetrokken die twee jaar de tijd krijgt het bedrijf weer op de rails te krijgen. Van Gelder is in 2006 wegens pensionering vertrokken als topman bij Boskalis.
Heijmans is ook gezwicht voor Van Herks eis om een buitengewone vergadering van aandeelhouders te houden. Deze vindt plaats na de publicatie van de halfjaarcijfers in september. Het bedrijf zal daar uitleggen waarom is gekozen voor Van Gelder als opvolger van Hoefsloot en welke koers het gaat varen om weer voldoende aandeelhouderswaarde te creëren. Kort daarna wordt ook nog een vergadering van certificaathouders gehouden.
> economie 7

Reageer op dit artikel