nieuws

Havens Hengelo uitgebaggerd

bouwbreed Premium

In het Hengelose havengebied wordt direct na de bouwvak uit het Twentekanaal 11.000 kuub slib uitgebaggerd.

In het Hengelose havengebied wordt direct na de bouwvak uit het Twentekanaal 11.000 kuub slib uitgebaggerd.
Tegelijkertijd worden de houten kades vervangen door stalen exemplaren. De werkzaamheden nemen drie maanden in beslag. Het werk is geraamd op circa 1,2 miljoen euro.
Er ontstonden gevaarlijke situaties voor vrachtschepen. De gemeente Hengelo erkent de situatie verkeerd te hebben ingeschat. Door de toename van de scheepvaart en het keren van schepen in de doodlopende haven is de hoeveelheid slib forser toegenomen dan de gemeente dacht. De schepen kunnen de kade niet meer goed bereiken om te laden en lossen. De havenmeester gaf vorig jaar al te kennen dat schepen over de bodem schuurden.
De insteekhaven, de jachthaven en de petroleumhaven worden onder handen genomen. Het Twentekanaal moet in het havengebied een minimale diepte hebben van 2 meter 60. Op sommige plekken was de diepgang nog maar 1,5 meter.

Reageer op dit artikel