nieuws

Grontmij rekent op marge van 8 procent

bouwbreed

Grontmij verwacht 2008 af te kunnen sluiten met een brutowinstmarge van zo’n 8 procent. Dat heeft topman Sylvo Thijsen gezegd in een toelichting op de cijfers over het eerste kwartaal.

Het advies- en ingenieursbureau uit De Bilt zag de brutowinst in de eerste drie maanden van dit jaar met 12 procent stijgen tot 14 miljoen euro. Na belastingen bleef daar 9,3 miljoen van over. De omzet bleef hangen op 195 miljoen.
Ondanks signalen van afkoeling in de Europese bouw, ziet Thijsen een stijging van de investeringen in de markten waarop Grontmij actief is: infrastructuur, energie en water. De topman gaat er daarom vanuit dat de omzet en winst verder zullen toenemen.

Overnames

Over het hele jaar moet een winstmarge van 8 procent mogelijk zijn, aldus Thijsen. Het afgelopen kwartaal kwam de marge nog uit op 7,2 procent. Voor 2010 mikt de onderneming op een marge van 9 procent. Stijging van de marge moet ook komen van recente overnames in Engeland, Nederland en Hongarije. Die zullen vanaf het tweede kwartaal bijdragen aan het resultaat. De acquisities leveren Grontmij ook 50 miljoen euro omzet en 450 werknemers op.

Focuslanden

Grontmij heeft stevige posities opgebouwd in België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Ierland, Nederland en Zweden.
Al deze landen droegen in het eerste kwartaal bij aan de winst.In de zogenoemde ‘focuslanden’ Hongarije, Polen, Tsjechië, Ierland, Turkije en de Baltische Staten bleef de vraag naar advies- en ingenieursdiensten eveneens sterk. In zowel Hongarije als Polen heeft Grontmij door overnames inmiddels meer dan honderd werknemers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels