nieuws

Gouda kiest voor bimsals ophoogmateriaal

bouwbreed

De gemeente Gouda gaat de komende drie jaar bij wegreconstructies en nieuwbouw bims toepassen als licht ophoogmateriaal. Dat is de uitkomst van een Europese aanbesteding. De bims van het Griekse eiland Yali is een licht vulkanisch gesteente, zonder verontreinigingen zodat het in 20 meter dikke pakketten mag worden verwerkt. Zover zullen ze in Gouda, gebouwd in een veengebied, niet gaan. Maar leverancier New Way Trading verwacht wel dat funderingen van wegen in laagdikten van 40 tot 50 centimeter zullen worden opgehoogd. Gww-aannemers die de komende jaren in Gouda aan de slag gaan krijgen het materiaal als directielevering.

De gemeente Gouda gaat de komende drie jaar bij wegreconstructies en nieuwbouw bims toepassen als licht ophoogmateriaal. Dat is de uitkomst van een Europese aanbesteding. De bims van het Griekse eiland Yali is een licht vulkanisch gesteente, zonder verontreinigingen zodat het in 20 meter dikke pakketten mag worden verwerkt. Zover zullen ze in Gouda, gebouwd in een veengebied, niet gaan. Maar leverancier New Way Trading verwacht wel dat funderingen van wegen in laagdikten van 40 tot 50 centimeter zullen worden opgehoogd. Gww-aannemers die de komende jaren in Gouda aan de slag gaan krijgen het materiaal als directielevering.

Reageer op dit artikel