nieuws

Forse uitbreiding van ziekenhuis in Dordrecht

bouwbreed

-Het Albert Schweitzer Ziekenhuis op de locatie Dordwijk in Dordrecht gaat uitbreiden met een ‘zone’ van 40.000 vierkante meter.

De helft van de oppervlakte is bestemd voor het ziekenhuis zelf, in de andere helft komen aan de zorg gerelateerde voorzieningen.
De GGD Dordrecht betrekt in de zone een nieuw kantoor, Kraamzorg Rotterdam opent er een kraamhotel en het Da Vinci College begint er zorgopleidingen in een nieuw schoolgebouw. Ook is er ruimte voor de Dordtse huisartsenpost, een dependance van de afdeling radiotherapie van het Erasmus Medisch Centrum uit Rotterdam en een restaurant.
Met het project is een investering van 112 miljoen euro gemoeid. Hurks van der Linden (bouw), Kuijpers (werktuigkundige installaties), ULC (elektrotechnische installaties) en Thyssen-Krupp (transportinstallaties) voeren het werk uit. Ontwerper is EGM Architecten uit Dordrecht. De oplevering staat gepland voor 2010.
De zone is onderdeel van het Gezondheidspark rond het ziekenhuis. Hier komen grote sportvoorzieningen, appartementen, winkels en horecavoorzieningen en nog 25.000 vierkante meter voor zorginstellingen.

Reageer op dit artikel