nieuws

FNV Bouw geïrriteerd over kabinetsplan vroegpensioen

bouwbreed Premium

FNV Bouw-voorzitter Dick van Haaster ergert zich aan het plan van staatssecretaris De Jager (belastingen) over beperking van de fiscale ruimte voor pensioensparen. Dit idee heeft overigens geen gevolgen voor vroegpensioen van bouwvakkers.

Werknemers in de bouwnijverheid moeten zich geen zorgen maken over de regelingen die eerder uittreden dan met 65 jaar mogelijk maken. Krantenberichten over een ‘stop op het bijsparen van pensioen’ gaan namelijk niet over de levensloopregeling in de bouw.
“Maar het kabinet morrelt wél aan een ander onderdeel van het Mu­seumplein-akkoord van 2004. En van die overeenkomst moet het afblijven”, aldus Van Haaster.
Zowel werkgevers als werknemers zijn geïrriteerd over het optreden van de staatssecretaris. Als Stichting van de Arbeid hebben zij daarover het kabinet een boze brief geschreven. ‘Sociale partners zijn ontstemd’, staat er op de site van de StAR. Want de staatssecretaris beperkt de fiscale ruimte om bij te sparen in een pensioenfonds.
Nu is daarvan in de bouw geen sprake. Want de levensloopregeling is een verzekeringsproduct. Met een premie van de werkgever kan daarmee de leeftijd van uittreden nog iets naar voren worden gehaald. “Geen ongerustheid dus”, zegt Dick van Haaster. Toch is hij nijdig: “Keer op keer toont de overheid zich onbetrouwbaar. Ook nu weer.”

Reageer op dit artikel