nieuws

Fietsbrug is meer dan verbindingsweg

bouwbreed

JoureWater kenmerkt de nieuwbouwwijken Skipsleat en Wyldehoarne in Joure. Om de wijken te verbinden bouwt aannemer Borginfra uit Kolham een 70 meter overspannende fietsbrug van staal en hout. De brug is niet alleen bedoeld voor fietsers en voetgangers, maar biedt in noodgevallen ook ambulance en brandweer een kortere route. Het wordt een echte blikvanger, met tuien aan vier ranke, schuin omhoog lopende pylonen. Midden op de brug wordt een ruitvormige uitkijkplek gerealiseerd. De bijzondere vormgeving is het gevolg van een prijsvraag die de gemeente Skarsterlân, waaronder Joure valt, uitschreef. Met een design- en constructcontract wisten Vegter architektenburo bi. irs. uit Leeuwarden en aannemer Borginfra die prijsvraag te winnen. De aanlegkosten zijn begroot op 300.000 euro.

JoureWater kenmerkt de nieuwbouwwijken Skipsleat en Wyldehoarne in Joure. Om de wijken te verbinden bouwt aannemer Borginfra uit Kolham een 70 meter overspannende fietsbrug van staal en hout. De brug is niet alleen bedoeld voor fietsers en voetgangers, maar biedt in noodgevallen ook ambulance en brandweer een kortere route. Het wordt een echte blikvanger, met tuien aan vier ranke, schuin omhoog lopende pylonen. Midden op de brug wordt een ruitvormige uitkijkplek gerealiseerd. De bijzondere vormgeving is het gevolg van een prijsvraag die de gemeente Skarsterlân, waaronder Joure valt, uitschreef. Met een design- en constructcontract wisten Vegter architektenburo bi. irs. uit Leeuwarden en aannemer Borginfra die prijsvraag te winnen. De aanlegkosten zijn begroot op 300.000 euro.
Foto: Persbureau Noordoost; tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel