nieuws

Eindelijk boven maaiveld

bouwbreed

New York -Twee jaar na de start van de werkzaamheden zijn de eerste bouwdelen voor de Freedom Tower in New York boven maaiveld. Dat gebeurde na het plaatsen van een aantal stalen kolommen in het afgelopen weekeinde. Het meestorten van RFID-chips in het beton heeft inmiddels ook zijn vruchten afgeworpen. Zo’n veertig kuub beton bleek na uitharding niet de vereiste sterkte te hebben en is weggehakt. Volgens de opdrachtgever gaat het, op het totaal van de 22.000 in de fundering verwerkte kuubs, om een verwaarloosbare hoeveelheid.

New York -Twee jaar na de start van de werkzaamheden zijn de eerste bouwdelen voor de Freedom Tower in New York boven maaiveld. Dat gebeurde na het plaatsen van een aantal stalen kolommen in het afgelopen weekeinde. Het meestorten van RFID-chips in het beton heeft inmiddels ook zijn vruchten afgeworpen. Zo’n veertig kuub beton bleek na uitharding niet de vereiste sterkte te hebben en is weggehakt. Volgens de opdrachtgever gaat het, op het totaal van de 22.000 in de fundering verwerkte kuubs, om een verwaarloosbare hoeveelheid.
Foto: AP, tekst: Ad Tissink

Reageer op dit artikel