nieuws

Einde markant fabrieksgebouw

bouwbreed

Na bijna zestig jaar moet de Koninklijke Weefgoederen Fabriek (KWF) in Hengelo het veld ruimen. Boverhoff Sloopwerken BV in Heerde is bezig met het neerhalen van de betonnen schaaldaken. Deze daken, die de vorm van een kwart cirkel hebben, zijn kenmerkend voor de architectuur in de wederopbouwperiode na 1945. De fabriek uit 1951 is een ontwerp van architect H.W. van Lelyveld van architectenbureau Beltman uit Enschede. Tot voor kort bood de fabriek op het 5 hectare grote terrein onderdak aan bedrijven. Op de plek van het complex gaat BAM woningen realiseren. De sloopwerkzaamheden zijn in februari begonnen. Boverhoff verwacht de sloop voor de vakantie te hebben afgerond.

Na bijna zestig jaar moet de Koninklijke Weefgoederen Fabriek (KWF) in Hengelo het veld ruimen. Boverhoff Sloopwerken BV in Heerde is bezig met het neerhalen van de betonnen schaaldaken. Deze daken, die de vorm van een kwart cirkel hebben, zijn kenmerkend voor de architectuur in de wederopbouwperiode na 1945. De fabriek uit 1951 is een ontwerp van architect H.W. van Lelyveld van architectenbureau Beltman uit Enschede. Tot voor kort bood de fabriek op het 5 hectare grote terrein onderdak aan bedrijven. Op de plek van het complex gaat BAM woningen realiseren. De sloopwerkzaamheden zijn in februari begonnen. Boverhoff verwacht de sloop voor de vakantie te hebben afgerond.

Reageer op dit artikel