nieuws

Duitse overheid helpt bouwers

bouwbreed

Brancheorganisatie Deutsche Bauindustrie juicht de stap van de Duitse overheid toe om een staalprijsclausule in te voeren voor de utiliteitsbouw. Dankzij de ingreep worden onverwachte prijsverhogingen niet langer afgewenteld op de schouders van de aannemers. “De risico’s van de wereldmarkten voor grondstoffen treffen steeds intensiever de bouwsector”, zegt directeur Knipper van Bauindustrie. Van april op mei steeg de prijs van betonstaal met 35 procent tot 540 euro per ton. Knipper: “Een serieuze calculatie voor een offerte is momenteel nauwelijks mogelijk. Vooral ook omdat de staalleveranciers niet meer bereid zijn vaste prijzen te noemen. Er bestaan alleen nog maar dagprijzen”.

Brancheorganisatie Deutsche Bauindustrie juicht de stap van de Duitse overheid toe om een staalprijsclausule in te voeren voor de utiliteitsbouw. Dankzij de ingreep worden onverwachte prijsverhogingen niet langer afgewenteld op de schouders van de aannemers. “De risico’s van de wereldmarkten voor grondstoffen treffen steeds intensiever de bouwsector”, zegt directeur Knipper van Bauindustrie. Van april op mei steeg de prijs van betonstaal met 35 procent tot 540 euro per ton. Knipper: “Een serieuze calculatie voor een offerte is momenteel nauwelijks mogelijk. Vooral ook omdat de staalleveranciers niet meer bereid zijn vaste prijzen te noemen. Er bestaan alleen nog maar dagprijzen”.
Bauindustrie hoopt dat het initiatief van het bouwministerie ook gaat gelden voor de grond-, wegen- en waterbouw en wordt overgenomen door de lagere overheden. De clausule treedt pas in werking bij prijsoverschrijdingen hoger dan 10 procent.

Reageer op dit artikel