nieuws

Dik Wessels haalt uit naar Haagse politiek

bouwbreed

Bouwondernemer en investeerder Dik Wessels is woedend op de Haagse politiek. Die blijft een besluit over de ontwikkeling van vliegveld Twente maar uitstellen.

“Ik ben het zat, spuugzat”, zei de anders zo rustige en ingehouden Wessels op de regionale omroep RTV Oost. “Het geduld is op.”
Wessels wil samen met zijn investeringsmaatschappij Reggeborgh en de OAD Groep de regionale luchthaven nieuw leven in blazen. Hij wacht echter al een half jaar op toestemming van het ministerie van Financiën, dat eigenaar is van de grond. Hoewel Reggeborgh/OAD de enige geïnteresseerde partij is, schreef minister Bos onlangs dat de aanbesteding nog maanden kan duren. Eerder had de bewindsman zowel de marktpartijen als de gemeente Enschede juist geld toegezegd voor het project.
Wessels heeft schoon genoeg van het ambtelijke gedraal. Deze week wil hij duidelijkheid vanuit Den Haag anders trekt hij zijn handen van het vliegveld af, liet hij weten in dagblad TC/Tubantia. “Niet weer een maand of twee, drie uitstel. We zijn lang genoeg aan het lijntje gehouden.”

Ambtenaren

De zakenman, die nog altijd zitting heeft in de raad van bestuur van Volker Wessels, vindt dat hem het ondernemen onmogelijk wordt gemaakt. “Ambtenaren lopen steeds weer naar dingen te zoeken om de heropening van de luchthaven tegen te houden. Het is dit soort mensen dat ons land kapot wil hebben.”
Vandaag vindt in de Tweede Kamer een spoeddebat plaats over de luchthaven, die volgens Wessels gezien de ligging nabij de Duitse grens uitstekend geschikt is voor burgerluchtvaart.

Reageer op dit artikel