nieuws

Digitaal meedenken over ontwerp nieuwe Stadsbrug

bouwbreed Premium

De inwoners van Nijmegen kunnen op de website van de gemeente meepraten over het ontwerp van de toekomstige Stadsbrug. De brug verbindt vanaf 2012 Nijmegen-West met de nieuwbouwwijk de Waalsprong.

De gemeente houdt op 14 mei een informatieavond via internet waarin de eisen en wensen die de gemeente aan de vormgeving van de Stadsburg stelt, worden gepresenteerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om hoe de brug past in het rivierenlandschap, maar ook om gebruikersvriendelijkheid en veiligheid. Vanaf de datum van de informatieavond tot 1 juni mogen de Nijmegenaren via een enquête hun wensen kenbaar maken over het ontwerp. De uitkomsten van deze enquête worden meegegeven aan de marktpartijen. Een belangrijk criterium bij de keuze van een marktpartij wordt de vormgeving van de Stadsbrug. Nijmegen laat de partijen ‘veel creatieve vrijheid’.
De gemeente schrijft geen type brug voor, maar let er alleen op dat het ontwerp aan alle eisen voldoet.

Reageer op dit artikel