nieuws

Deense berekening metselwerk aangepast en in het Engels

bouwbreed

Het Deense Teknologisk Institut (TI) lanceert een Engelstalige en verbeterde versie van zijn online berekeningsprogramma voor de projectering van metselwerk. Tot dusver was het programma alleen in het Deens beschikbaar, maar volgens TI blijkt er internationaal een grote belangstelling te zijn gegroeid bij architecten, ingenieurs en aanverwante vakgroepen. Op de thuismarkt maken 130 ingenieursraadgevingsbedrijven gebruik van het programma dat in 1993 zijn première beleefde.

Het Deense Teknologisk Institut (TI) lanceert een Engelstalige en verbeterde versie van zijn online berekeningsprogramma voor de projectering van metselwerk. Tot dusver was het programma alleen in het Deens beschikbaar, maar volgens TI blijkt er internationaal een grote belangstelling te zijn gegroeid bij architecten, ingenieurs en aanverwante vakgroepen. Op de thuismarkt maken 130 ingenieursraadgevingsbedrijven gebruik van het programma dat in 1993 zijn première beleefde.
De nieuwe versie in het Engels is de vijfde en heeft wezenlijk meer modules en voldoet aan de internationale normen in Eurocode 6, zo claimt het Teknologisk Institut, een instituut dat te vergelijken is met het TNO.
Op termijn komen er versies in nog meer talen uit. Met het oog stelt het Teknologisk Institut in Brussel de berekeningsmethoden en normen voor aan experts die vervolgens in hun eigen land cursussen kunnen houden voor de toepassing van het programma.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels